Passförklaring

Aktuella pass

Energy Boost: Ett pass med klassiska aerobic steg där du lockar fram stjärnan i dig och kommer i form till härlig musik.
Du förbättrar din kroppskontroll och koordination samtidigt som du får en effektiv konditionsträning. Ett pass med mycket glädje och som kan få dig att glömma att du tränar. = )

Fredags Fys: Ett pass där hela kroppen används och ofta kombinerat så att flera muskelgrupper arbetar samtidigt. Detta driver upp pulsen så även konditionen tränas. Alla övningar går att anpassa efter deltagarens behov.
Perfekt med fredags fys innan fredagsmys.

Poweryoga: En tuffare form av yoga där du tränar styrka, smidighet och balans. Bra för dig som behöver ”stanna upp och andas lite” samtidigt som du tränar hela kroppen. Den mentala biten är lika stor som den fysiska.

Pumping: Förkoreograferad styrketräning med hantlar, skivstång och vikter. Bra för dig som vill ha en snabb och säker ”genomkörning” av hela kroppen.

Shape Cross: är ett styrkepass med varierande övningar och redskap som även ökar
kondition, uthållighet och kroppskontroll. Förutom vår egen kropp använder vi redskap
som ex-vis TRX-band, gummiband, hantlar, pilatesboll, glidplattor och skivstänger.

SpinnCross: Tidseffektiv träning där första halvtimmen ägnas åt uppvärmning och högintensiv konditionsträning i spinningsalen, därpå styrketräning i stora salen med fokus på bål, armar och axlar.

Spinning:
är ett energifyllt cykelpass där vi trampar i takt till peppande musik .
Med varierat tempo, motstånd och position tränar vi både kondition, styrka och
uthållighet. Det är ett mycket skonsamt träningspass som passar de flesta då deltagaren själv väljer nivån på utmaning. Passen finns från 45 min till 60 min.

Step: Mer eller mindre utmanande koordination- och konditionsträning på en step up-bräda där du bestämmer svårighetsgraden själv. Ett medryckande pass med mycket gruppkänsla. Bra för både kropp och knopp.

Styrka/Core&More: är ett träningspass med funktionella övningar. Vi jobbar mycket
med vår egen kropp som redskap med även tillsammans med gummiband alt hantlar. Vi
har störst fokus på bålträning. Passet är för dig som vill öka din styrka och smidighet.

Tabata: Ett roligt och högintensivt intervallpass för hela kroppen som boostar ämnesomsättningen och fettförbränningen i flera timmar efteråt. Passet är upplagt i korta intervaller där styrkeövningar kombineras med konditionsövningar t.ex. 20 sek full aktivitet, 10 sek vila i totalt 4 min innan en ny Tabata omgång påbörjas. Alla övningar kan anpassas efter egen förmåga.

 

Inte aktuella just nu

Aerobic: Aerobics är konditionsträning med lätt dansinspirerande stegkombinationer både med och utan hopp. Fokuserat på kondition o rörelseglädje…

Bootylicious: Passet är hårt och effektivt och bränner bra med kalorier på kort tid. Du tränar ben, rumpa och mage i intensiva intervaller där du själv bestämmer hur mycket du vill ta i.

Box: Ett boxningspass som innehåller både kondition och styrketräning. Man arbetar i par med hjälp av mitsar och handskar. Bra för dig som vill få utlopp för all överskottsenergi.

Boxercise: Explosivt träningspass inspirerat av boxarnas tuffa träning. Vi varvar slag på mitsar med styrkeövningar och peppande cirkelträning. Ta med en kompis eller hitta en ny under passet.

Booty n’ Abs: Ett pass där hela kroppen används men med mest fokus på rumpa, ben och mage. Då flera muskelgrupper arbetar samtidigt går pulsen upp så även konditionen tränas. Alla övningar går att anpassa efter deltagarens behov.
Ett fartfyllt pass innan fredagsmyset.

Core: En träningsmetod där man med funktionella och varierande rörelser först och främst tränar kroppens mittdel; mage, rygg och bäcken. Förutom vår egen kroppstyngd använder vi enkla och varierande redskap som pilatesboll, hantlar, gummiband mm.
Core-träning ger styrka, balans och smidighet, är bra för ländryggen och förbättrar kroppshållningen!

Cirkelträning: är ett pass där vi på ca 30 min jobbar igenom kroppens stora muskelgrupper mestadels med kroppsvikt som motstånd.
Vi jobbar på stationer i en cirkel -därav namnet.
Då vi jobbar med korta el inga pauser kommer även konditionen få sitt!

Dance Aerobics: ett pass med klassiska aerobic steg och lite dansmoves, där du lockar fram stjärnan i dig och dansar dig i form till härlig musik.
Du förbättrar din kroppskontroll och koordination samtidigt som du får en effektiv konditionsträning. Ett pass med mycket glädje och som kan få dig att glömma att du tränar. = )

HIT: HIT står för Hög- Intensiv Träning.  På Shape Up erbjuder vi både HIT Spinning
Samt HIIT SAC  3-2-1. Båda passen är kortare och rekommenderas att kombineras med ett cardio-/pulspass.

Intervall SAC 3-2-1: Hög-Intensiv-Intervall Träning. S-Strength/styrka, 3 minuter,  Abs/mage 2 minuter och Cardio/puls 1minut x 4 varv. Ett kort och fartfyllt pass med både styrka och puls.

Pump Cardio: En komprimerad pumpingklass på 40 minuter där flera muskelgrupper aktiveras samtidigt, vilket höjer pulsen ordentligt. Fokus ligger på de större muskelgrupperna men hela kroppen används. Alla övningar går att anpassa efter den egna förmågan.

SH’BAM®: är den perfekta blandningen av enkla och heta dansmoves, där du lockar fram stjärnan i dig och dansar dig i form till coola klubbhits, listettor, remixer av gamla klassiker och moderna latin beats.
Du förbättrar din kroppskontroll och koordination samtidigt som du får en effektiv konditionsträning. Ett pass med mycket glädje och som kan få dig att glömma att du tränar. = ) Musiken och koreografin byts ut var tredje månad.

Stationsträning: Ett intensivt pass från början till slut! Vi jobbar med intervaller av varierande längd från 30 sec upp till 5 min. Alla pass ser alltid olika ut men focus ligger på att få med hela kroppen från topp till tå. Styrka och flås paketerat på 60 min.
3…2…1…Kör

StyrkaStyrketräning med funktionella rörelser och med hantlar, gummiband  och vår egen kroppstyngd som redskap. Ett kortare pass som rekommenderas att kombineras med ett cardio-/pulspass.

TGIF Spinning: ”Thank God it´s Friday” är ett spinningpass med after work-känsla. Vi kör 45 min med  olika instruktörer och varierande upplägg.
Som avslutning är bastun uppvärmd för de som önskar.

TRX: TRX är en träningsmetod där du använder din egen kroppsvikt som motvikt och TRX Suspensions-remmar som redskap. Träningen passar allt från nybörjare till elit, då du enkelt själv anpassar nivån på övningarna. Hela bålen (Core) är med hela tiden i alla övningar.

TRX Cardio: En funktionell träning med hög puls och med TRX Suspensions (särskilda remmar) och din kroppstyngd som redskap. Du tränar styrka, balans, rörlighet, kondition och stabilitet.

TRX /Core: En träningsmetod där man med funktionella och varierande rörelser först och främst tränar kroppens mittdel; mage, rygg och bäcken. Förutom vår egen kroppstyngd använder vi huvudsakligen TRX-band (mer info se TRX) och hantlar som redskap.
Core-träning ger styrka, balans och smidighet, är bra för ländryggen och förbättrar kroppshållningen!

X-fit Intensiv
Styrka och kondition i kombination. Allt i ett kort och intensivt pass för dig med lite mindre tid i livspusslet.
Kroppen som redskap i kombination med lite skivstång med mera.